Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszt gyönyörű környezetének, kristálytiszta levegőjének, jó klímájának köszönheti hírét. Észak-Kelet-Magyarországon, a Bükk-hegységben, Miskolctól néhány kilométerre található a település, mely  600 m átlagmagasságban fekszik, hegyek által körülzárt völgykatlanban. Tiszta, gyógyhatású levegője több betegség gyógyulását segíti elő (asthma, légzési nehézségek, vérszegénység, idegi kimerültség).

Bükkszentkereszt a gyönyörű természeti adottságai mellett többféle programlehetőséget, látnivalót is kínál az ide érkező vendégek számára.

Azok, akik az aktív pihenést részesítik előnyben, túravezető által kísért útvonalakat járhatnak be, vagy pedig lóháton fedezhetik fel az erdő szépségeit, de azok sem maradnak élmények nélkül, akik nem vágynak sportolni: Számunkra élményt jelenthet a Bükkszentkereszti Üvegműves Ház és Múzeum megtekintése, vagy a Gyógyító Köveknél való elmélyülés.

Annak érdekében, hogy minél tartalmasabb kikapcsolódásban legyen részük, a Látnivalók menüpont alatt összegyűjtöttük ezeket a programlehetőségeket!